Przepis na karnawałowe przyjęcie: Jajka faszerowane w wersji light

Jajka faszerowane w wersji light

Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś na ząb”. Smacznego!

Składniki:
– 8 jajek
– 1 łyżka musztardy francuskiej Tarsmak
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– sól, pieprz, papryka słodka

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka
i jedno całe jajko drobno posiekać, dodać musztardę francuską marki Tarsmak, jogurt, doprawić i dokładnie wymieszać. Powstałym nadzieniem napełnić połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą być grzybki marynowane, orzechy, pomidorki lub zioła.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Authors
>

Related posts

Top